Via deze website kunt u het Transparantieregister Zorg raadplegen. Het Transparantieregister Zorg biedt inzicht in bepaalde financiële relaties tussen zorgverleners, zorginstellingen en bedrijven.

Van een financiële relatie is sprake als een bedrijf betalingen doet aan bijvoorbeeld een zorgverlener of -instelling. Via het Transparantieregister Zorg kunt u deze relaties inzien. Het Transparantieregister Zorg is opgezet door koepelorganisaties van zorgverleners, zorginstellingen en industrie met het doel de consument of patiënt inzicht te geven in de relaties die zijn zorgverlener heeft met bedrijven.

Raadpleeg het register

Via deze link bereikt u de zoekpagina, waarmee u het register kunt doorzoeken op naam of BIG-nummer (www.bigregister.nl) van de zorgverlener of op naam of KvK-nummer van de zorginstelling, in combinatie met de vestigingsplaats.

Voor bedrijven

Via deze link kunt u als bedrijf een melding doen aan het register, of toegang tot het register aanvragen.


Voor zorgverleners en – instellingen

Via deze link kunt u als zorgverlener en -instelling een melding doen aan het register, niet gepubliceerde financiële relaties controleren of toegang tot het register aanvragen.


Nieuwsberichten

Controle financiële relaties
1 maart 2017
Zorgverleners en zorginstellingen hebben tot vrijdag 7 april 2017 de mogelijkheid om de juistheid van de financiële relatie(s) in Transparantieregister Zorg te controleren.
Melden financiële relaties 2016
8 november 2016
Vanaf maandag 9 januari 2017 is het mogelijk de financiële relaties die in 2016 ten uitvoer zijn gelegd te melden bij het Transparantieregister Zorg.
Transparantieregister Zorg 2015
25 april 2016
Farmaceutische bedrijven hebben in 2015 meer gegevens gemeld over samenwerkingen met zorgverleners aan het Transparantieregister Zorg. Het register is verder uitgebreid.
Controleren financiële relaties 2015
2 maart 2016
Stichting Transparantieregister Zorg heeft vandaag een alert gestuurd naar de zorgprofessionals / zorgorganisaties om de aangemelde financiële relaties over jaar 2015 te controleren.
Melden financiële relaties 2015
4 januari 2016
Vanaf maandag 4 januari 2016 is het mogelijk de financiële relaties die in 2015 ten uitvoer zijn gelegd en in totaal de grens van € 500 overstijgen, te melden bij het Transparantieregister Zorg.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de inhoud van het Transparantieregister.